UUTISIA

29.7.2018 Paljon on ennättänyt taas tapahtua muutamassa viikossa. Belgia-kasvateista on nyt kaikkien osalta luustotutkimukset tehty, viimeisimmäksi kuvattiin Ringon (E. Atomium) lonkat ja kyynärät tuloksin B/B, 0/0, myös selkä todettiin terveeksi. Andi-veli (E. Tintin) edusti hienosti Tollershown käyttöluokassa saaden mukavan ja kehitysvaiheen näköisen EH-arvostelun. Andi kävi Nooran kanssa myös konekarhutestissä, josta Andi suoriutui todella upeasti jopa karhukoirarotuihin verrattuna. :) Kolmas veljes, Triple (E. Trappist) puolestaan mejäili Aulin kanssa toisen AVO1 -tuloksen (48p.) ja näin ollen kaksikko suuntaakin kaksi mejästarttia AVOssa suoritettuaan jatkossa VOIttajaluokkaan, paljon onnea! Siskoista Ilo (E.Chocolat) mejäili kesäkuussa hienosti Annin kanssa AVO2 -tuloksen, joten jatkoa varmasti seuraa mejäilyn tiimoilta. Japani-kasvateista Sera (FI MVA FI NO SE & POHJ JVA TK1 TK2 RTK1 RTK2 Evessin Geisha) ja Tarja-omistaja ovat kauden aikana jatkaneet varmoja mejäsuorituksiaan ykköstuloksilla. Kiitos kaikille kasvattien omistajille aktiivisuudestanne jälleen kerran ja paljon onnea tuloksista!

Ingan (E. Spa) kanssa avasimme myös virallisen mejäuramme Kuhmossa, tuloksena niin ikään AVO2. :) Tane (E. Täysikuu) täyttää elokuussa kahdeksan vuotta ja kävi pienimuotoisessa terveystarkastuksessa. Tanen vointi todettiin hyväksi ja tutkimustulokset normaaleiksi, muutamia ilmaantuneita rasvapatteja seurataan, mutta muutoin Tane on hyvässä kunnossa. Heinäkuussa reissasimme Lapin ja Kainuun hienoissa maisemissa, kuvia reissusta sekä kuvakansion lopussa myös koirien koepöytäkirjoista heinäkuun kansiossa.

9.7.2018 Heinäkuu ei ole alkanut mitenkään hyvin, Ingan kanssa käytiin taipumuskokeessa, mutta toivottua NOU1 -tulosta vielä tullut. Jatkamme kuitenkin harjoituksia ja katsotaan, olisiko tulos meille vielä joku päivä kuitenkin mahdollinen. Näyttelystä Ingalle tuli laatuarvosana Hyvä, halusin käyttää sitä kertaalleen nuorten luokassa ja ehkä myös saada tuloksen, jolla voisi joskus olla käyttöä esimerkiksi jäljestysvalioitumisen yhteydessä, jos jäljestys alkaa sujua. Se tavoite on nyt saavutettu ja katsotaan, onko näyttelykäynneille tarvetta enää jatkossa. :) Ei niin superviikonlopun arvostelut löytyvät sivuston Tuloksia -osiosta. Muista kasvateista Caron (Evessin Kesäheinä) vointi on huonontunut Addisonin taudin pahenemisvaiheen vuoksi. Toivotaan Carolle vielä käännettä parempaan ja omistajaperheelle voimia Caron sairauden kanssa. <3

Huomenna täyttää Belgia-pentue kaksi vuotta. Pentueen teemalauluja voisi olla "Ei aina mee niin, kuin haaveiltiin..." tai "Aika entinen ei koskaan enää palaa...", mutta kaikesta huolimatta pentueessa on paljon hyviä ominaisuuksia ja ne tuovat toivottavasti jatkossakin jokainen paljon iloa omistajilleen. Paljon onnea siis Ilo, Inga, Dany, Iita, Andi, Lizzy, Triple ja Ringo ja päivän paistetta elämäänne! <3 Aurinkoista kesää kaikille!

6.6.2018 Hienoja hetkiä on koettu kasvattien tulosten kanssa, kun Triple (Evessin Trappist) ja Auli aloittivat mejä-uransa hienolla AVO1-tuloksella Outokummussa, suuret onnittelut! :) Seuraavana viikonloppuna Belgia-sisaruksista NOU1-tuloksen sai ensimmäisenä Andi (Evessin Tintin) Nooran ohjaamana ja seuraavana päivänä Ilo-sisko (Evessin Chocolat) sai niin ikään NOU1 -tuloksen Annin ohjaamana. Lämpimät onnittelut molemmille parivaljakoille ja kiitos aktiivisesta harrastamisesta kasvattien kanssa! Vanhemmista kasvateista puolestaan Sera (FI MVA FI NO SE & POHJ JVA TK1 TK2 RTK1 RTK2 Evessin Geisha) ja Tarja taituroivat hienolla jälkityöllä mejässä varman VOI1 -tuloksen (47 p.) Oulun seudulla järjestetyssä kokeessa. Paljon onnea, supertaitavat ja -lahjakkaat! :) Inga ja Triple ovat puolestaan saaneet hyvää oppia mm. nuorten koirien noutokurssilla, joka on juuri meneillään, harrastus- ja treenikausi ovat kokonaisuudessaan päässeet hyvin vauhtiin. Belgiassa asuvan Lizzyn (Evessin Praline to Flaming Rockstars) & Ineksen agilityosaaminen kehittyy myös jatkuvasti ja kisaura on alkanut lupaavasti, Lizzy kävi myös ensimmäisessä näyttelyssään saaden arvosanaksi erittäin hyvä (ZG).

Terveystuloksista uusimmat tulokset sai Iita, jonka lonkat ovat C/C ja kyynärät 0/1 ja vaikka jalostushaaveet tämän pentueen osalta ovatkin jo menneet kauan sitten, onnelliseksi tekee se, että noilla nivelillä Iita loikkii ja harrastaa kuitenkin pitkälle tulevaisuuteen. Ylihuomenna alkaa Tollerileiri, joka on meille ihmisille järjestyksessään nro 15, Tanelle nro 7 ja Ingalle nro 2. Nähdään Ähtärissä! :) Uusia kuvia koottu toukokuun kansioon ja lisää tulee jatkossa kesäkuun kansioon.

29.4.2018 Lisää terveystuloksia odotettavissa, kunhan Danyn (Evessin Dentelle), kuvaustulokset virallistuvat, silmät sillä todettiin jo terveiksi. Triple puolestaan suoritti tänään MH-kuvauksen oikein mukavalla kokonaisuudella, aiemmin taas sisaruksista Inga, Ilo ja Andi ovat käyneet niin ikään koiran ominaisuuksista kertovassa (mutta ainakin vielä epävirallisessa) SmartDog -testissä. Inga aloitti pari päivää sitten juoksunsa, muut siskot seuraavat luultavasti pian perässä (paitsi Iita, jolla oli juoksut helmikuussa). Lisäsin huhtikuun kuvakansioon kuvia, erityisen hienoja ovat Nooran ja Annin ottamat kuvat Novascotiannoutajat ry:n nuorten koirien koulutusviikonlopulta Oripäästä. :)

8.4.2018 Kevät etenee ja Evessejä onkin jo nähty starttaamassa Talvinomessa (Andi ja Ilo), Hankinomessa (Iita) ja Pirkan dameissa (Andi). Todella hyviä kokeenomaisiin olosuhteisiin totutusmahdollisuuksia nuorille koirille, tuosta on hyvä jatkaa treenejä, kiitos omistajille, kun viette junioreita eteenpäin! Virallisissa näyttelyissä kävi Triple, joka sai toisen sertinsä ja oli ROP Maija Lehtosen tuomaroimana, paljon onnea! :)

Terveystuloksia on tullut lisää, Ingan silmät peilattiin terveiksi, samoin veli Triple tutkittiin muilta osin terveeksi, mutta lonkkatulokset silläkin erittäin valitettavat D/C, toivottavasti lonkilla kuitenkin pärjätään useiden vuosien ajan. Kuvia kevättalvesta on taas koostettu Facebook-albumeihin, täältä löytyy muutamia maaliskuun kuvia.

8.3.2018 Vähitellen saamme Belgia-pentujen terveystuloksia, luustotutkimuksissa ovat käyneet nyt Inga, Lizzy Ilo ja Andi, lisäksi niiden silmät on myös jo peilattu.

Muilta osin tulokset ovat olleet oikein hyviä, mutta lonkkasaldo ei ole ollut parasta mahdollista luettavaa. Ingalla ja Ilolla lonkat todettiin D/D:ksi, Andilla tulokset olivat jo paremmat B/C ja Lizzyllä B/B (Lizzyn tutkimukset on tehty Belgiassa). Tietenkin pohdituttaa paljon, mikä on aiheuttanut heikkoja lonkkatuloksia tilanteessa, jossa lähtökohtaisesti niitä ei ollut odotettavissa. Todennäköisin syy on, ettei yhdistelmä vain ollut tässä mielessä sopiva toisilleen geneettisesti, mutta tätä emme tietenkään varmasti saa tietää. Ajatuksia herättävä asia itselleni oli se, että Ingan ja Ilon kuvat arvioitiin niiden toisessa kotimaassa virallista tulosta huomattavasti paremmiksi. Tähän ei ole oikein loogista selitystä, mutta toivon todella, että kuvia arvioidaan kansainvälisellä tasolla yhdenmukaisesti, koska erilaisen linjauksen ylläpitäminen saman rodun sisällä voi saada aikaan varsin epämiellyttäviä seurauksia sekä jalostusrintamalla että yksittäisten koirien terveydessä.

Pian käynnistyy kevään treenikausi ja sen myötä myös koekausi. Toivotaan, että Evessit pääsevät omistajineen mielekkäisiin tehtäviin kevään alkaessa kolkutella ovella. :)

25.2.2018 Vuosi päättyi surullisesti, kun jouduimme luopumaan Essistä, tuon asian työstämiseen menee aikaa useampi tovi. Muutoin odottelemme kevättä ja hieman lämpeneviä treenikelejä, jospa se elämä alkaa taas nostaa päätään sitten täälläkin suunnalla.

 

Uutisia vuosilta 2015-2017