UUTISIA

29.4.2018 Lisää terveystuloksia odotettavissa, kunhan Danyn (Evessin Dentelle), kuvaustulokset virallistuvat, silmät sillä todettiin jo terveiksi. Triple puolestaan suoritti tänään MH-kuvauksen oikein mukavalla kokonaisuudella, aiemmin taas sisaruksista Inga, Ilo ja Andi ovat käyneet niin ikään koiran ominaisuuksista kertovassa (mutta ainakin vielä epävirallisessa) SmartDog -testissä. Inga aloitti pari päivää sitten juoksunsa, muut siskot seuraavat luultavasti pian perässä (paitsi Iita, jolla oli juoksut helmikuussa). Lisäsin huhtikuun kuvakansioon kuvia, erityisen hienoja ovat Nooran ja Annin ottamat kuvat Novascotiannoutajat ry:n nuorten koirien koulutusviikonlopulta Oripäästä. :)

8.4.2018 Kevät etenee ja Evessejä onkin jo nähty starttaamassa Talvinomessa (Andi ja Ilo), Hankinomessa (Iita) ja Pirkan dameissa (Andi). Todella hyviä kokeenomaisiin olosuhteisiin totutusmahdollisuuksia nuorille koirille, tuosta on hyvä jatkaa treenejä, kiitos omistajille, kun viette junioreita eteenpäin! Virallisissa näyttelyissä kävi Triple, joka sai toisen sertinsä ja oli ROP Maija Lehtosen tuomaroimana, paljon onnea! :)

Terveystuloksia on tullut lisää, Ingan silmät peilattiin terveiksi, samoin veli Triple tutkittiin muilta osin terveeksi, mutta lonkkatulokset silläkin erittäin valitettavat D/C, toivottavasti lonkilla kuitenkin pärjätään useiden vuosien ajan. Kuvia kevättalvesta on taas koostettu Facebook-albumeihin, täältä löytyy muutamia maaliskuun ja muutamia huhtikuun kuvia.

8.3.2018 Vähitellen saamme Belgia-pentujen terveystuloksia, luustotutkimuksissa ovat käyneet nyt Inga, Lizzy Ilo ja Andi, lisäksi niiden silmät on myös jo peilattu.

Muilta osin tulokset ovat olleet oikein hyviä, mutta lonkkasaldo ei ole ollut parasta mahdollista luettavaa. Ingalla ja Ilolla lonkat todettiin D/D:ksi, Andilla tulokset olivat jo paremmat B/C ja Lizzyllä B/B (Lizzyn tutkimukset on tehty Belgiassa). Tietenkin pohdituttaa paljon, mikä on aiheuttanut heikkoja lonkkatuloksia tilanteessa, jossa lähtökohtaisesti niitä ei ollut odotettavissa. Todennäköisin syy on, ettei yhdistelmä vain ollut tässä mielessä sopiva toisilleen geneettisesti, mutta tätä emme tietenkään varmasti saa tietää. Ajatuksia herättävä asia itselleni oli se, että Ingan ja Ilon kuvat arvioitiin niiden toisessa kotimaassa virallista tulosta huomattavasti paremmiksi. Tähän ei ole oikein loogista selitystä, mutta toivon todella, että kuvia arvioidaan kansainvälisellä tasolla yhdenmukaisesti, koska erilaisen linjauksen ylläpitäminen saman rodun sisällä voi saada aikaan varsin epämiellyttäviä seurauksia sekä jalostusrintamalla että yksittäisten koirien terveydessä.

Pian käynnistyy kevään treenikausi ja sen myötä myös koekausi. Toivotaan, että Evessit pääsevät omistajineen mielekkäisiin tehtäviin kevään alkaessa kolkutella ovella. :)

25.2.2018 Vuosi päättyi surullisesti, kun jouduimme luopumaan Essistä, tuon asian työstämiseen menee aikaa useampi tovi. Muutoin odottelemme kevättä ja hieman lämpeneviä treenikelejä, jospa se elämä alkaa taas nostaa päätään sitten täälläkin suunnalla.

 

Uutisia vuosilta 2015-2017