UUTISIA

22.9.2021 Vuosi on ollut osaltamme totaalitaukoa koirien aktiiviharrastuksista, metsästystilanteita lukuunottamatta. Kasvattien omistajat ovat olleet ahkerampia ja saaneetkin mukavia tuloksia aikaan sekä treenien että koetulosten saralla. :) Minulta kysytään toistuvasti jalostussuunnitelmia, koska yhteystiedot löytyvät yhdistyksemme kasvattajalistalta (joskin sieltä ei pentuesuunnitelmia osiosta). Mutta kirjoitetaanpa auki tähänkin vielä, että Evessin kennelillä ei ole tällä hetkellä minkäänlaisia jalostussuunnitelmia, eli hyvin staattinen tilanne tältä osin.

13.8.2020 Vuosi on edennyt, viime viikonloppuna pääsimme osallistumaan Tollerimejään, jossa Inga jäljesti VOI3-tuloksen. Tosi paljon oli hyvää työskentelyssä kuumassa kelissä ja osin melko vaativassa maastossa, joten tyytyväinen olen pikkutyttöön! Ingan veli Triple taas pääsi osallistumaan Tollerimestaruuteen, jossa se sijoittui upeasti toiseksi! Paljon Onnea, Auli, Ruud ja Triple! :) Ingan juoksut ajoittuivat heinäkuulle, joten nyt nekin ovat tältä kesältä ohi. Heinäkuussa Belgia-pentue täytti 4-vuotta, elokuussa Nocturnet 10-vuotta ja huhtikuussa Japani-pentuekin jo 9-vuotta, uskomattomasti aika menee!

12.1.2020 Vuosi vaihtui ja samalla tultiin myös uuden vuosikymmenen puolelle. Inga aloitti eilen juoksut, ajoitus onkin oikein sopiva, voidaan rauhassa viettää tammikuu hieman hiljaiseloa juoksujen ajan.

Vaikka omia pentuesuunnitelmia ei tällä hetkellä olekaan, aina silloin tällöin tulee arkea piristäviä kyselyjä rodusta ihmisiltä, jotka suunnittelevat tollerin hankintaa tai joiden elämässä jo on pieni tollerin alku kasvamassa. Näihin kysymyksiin on ollut mukava vastata omien näkemystensä pohjalta ja ohjata kyselijöitä eteenpäin suuntiin, joista heille toivottavasti on hyötyä jatkossa.

Kasvateista Sera aloitti ensimmäisenä uuden vuoden virallisissa geimeissä, eli Kajaanin KV-näyttelyssä. Sera on tällä hetkellä erittäin niukassa turkissa, joka hieman verotti arvosanaa, mutta tuomari Tineke Pillement-Hejdenin antama arvostelu on upeaa luettavaa: "8 years. Very good type & size. Good head. Good bite. Typical expression. Presented in dry condition. Not in the best coat today. Excellent temperament. Really, a working dog. Very attentive to the handler. Excellent movement." Paljon Onnea jälleen, Tarja & Sera! :)

Ihan parasta mahdollista alkanutta uutta vuosikymmentä kaikille, nautitaan hienoista hetkistä ja oppimismatkasta rakkaiden punaturkkiemme (ja tietenkin myös muiden matkaajien) kanssa! :)

28.10.2019 Syksy on edennyt ja jälleen on uutisia päivitettäväksi. Syyskuussa Tarja kirjoitutti Seran tittelirivin jälleen kerran uusiksi muotoon FI MVA SE MVA(n) FI NO SE & POHJ JVA TK1 TK2 RTK1 RTK2 BH Evessin Geisha. :) Eli kaksikko suoritti BH-kokeen hyväksytysti, lämpimät superonnittelut jälleen kerran! SM-MEJÄssä kaksikko teki niin ikään tarkkaa työtä sijoittuen karsintakokeessa hienosti sijalle 9. Tane ja Inga puolestaan ovat päässeet kanalintumetsälle ja Tane myös pari kertaa käytännönjäljille haavakkohirvien perään. Tärkeitä hommia, joita varten treenaamme! Pian alkaa syksyn pimeys vallata vuorokauden tunteja enemmän kuin tarpeeksi, mutta käytetään aika hyödyksi yhteistyötä hioen ja kohtahan voikin alkaa odotella myös joulua. :)

9.9.2019 Monta kivaa juttua on ennättänyt tapahtua viime päivityksen jälkeen. Tiistaina 20.8. aloitettiin sorsastus Maarianvaarassa ja Ingan ensimmäiset lämpimät noudot ja passitus sorsalla olivat todella hieno ja odottamisen arvoinen kokemus! Seuraavana viikonloppuna Varkauden mejässä Ingalle tuli joku erityisen jännittävä asia eteen, joka sekoitti pasmoja  jäljellä kolmen hukan verran, loppujälki mentiin harjoitellen ja hyvälle näytti & tuntui meno tuon hukkahässäkän jälkeen. (Seuraavalla viikolla saatiin tieto, että melko läheltä Ingan sunnuntaista jälkeä oli ammuttu maanantaina 300 kiloinen karhu. Olisikohan hätyytelty sitä liikkeelle sieltä ekalta osuudelta? Mene ja tiedä.) Samana päivänä saimme hienoja uutisia Lapin PM-kokeesta, jossa Tarja & Sera tyylittelivät itsensä PM1:ksi 49 pisteellä! Valtavat Onnittelut, Tarjan & Seran ansiosta Evessin goes to SM-MEJÄ!  Syyskuun vaihteessa pääsimme pitkästä aikaa Kuhmoon mejäilemään ja huikean viikonlopun päätteeksi Inga palkittiin hienolla  VOI1-tuloksella  Viikkoa myöhemmin, eli eilen myös Triple ja Auli jäljestivät varmaan tyyliin VOI1-tuloksen Tuusniemellä, paljon onnea! Tane siirtyi viime viikolla syömään Brit Caren senioriruokaa, jonka tarkoitus on tukea elimistöä toimimaan mahdollisimman hyvin myös nyt hieman vanhemmalla iällä. Hyvin näyttää myös uusi ruoka maistuvan!

18.8.2019 Inga osallistui eilen Kuopiossa järjestettyyn ryhmänäyttelyyn, jossa todella paljon arvostamani tuomari Pekka Teinin kehässä Ingalle KÄY EH/1. Inga olisi kuulema saanut erin vähän hoikempana, joten päätämme massakeräyskautemme tähän ja kehään mennään kyllä jatkossakin. Paikkana Kuopion Rauhalahti tarjoaa näyttelylle upeat puitteet ja metsästysseurojen näyttelyissä on se oma ihana fiiliksensä! Tänään Evessin kasvateista Andi osallistui rotumme erikoisnäyttelyyn (Tollershow) Tampereella saaden hienosti ERIn ja sijoittuen käyttöluokassa neljänneksi. Paljon onnea! :)

6.8.2019 Jälleen saadaan tuuletella hyviä tuloksia; meillä on jälleen tallissa uusi valio; Sydämelliset onnittelut ja kiitos Auli ja FI JVA RTK1 Evessin Trappist eli Triple! Samoin meillä on nyt tiimissä ihka-aito kuutosvalio, kun Tarja kirjoitutti Seran tittelirivin uusiksi muotoon FI MVA SE MVA(n) FI NO SE & POHJ JVA TK1 TK2 RTK1 RTK2 Evessin Geisha! Voi hyvänen aika, Tarja, ei mulla muuta. <3 Paitsi että valtavasti onnea ja Kiitos! <3 Ja kiitos myös Seran tälle näyttelyreissulle ilmoittanut, trimmannut & esittänyt Carita Kalla-Bimberg! Andi (Evessin Tintin) kävi Nooran kanssa luonnetestissä osoittautuen jälleen oikein järkeväksi nuoreksi mieheksi, Andi sai pisteitä 173 ja laukausvarmuudesta vielä kolme plussaa päälle. :) Lizzy (Evessin Praline to Flaming Rockstars) on jälleen saanut hienoja tuloksia agilityssä Belgiassa, viikonloppuna sijoitukset olivat neljäs ja ensimmäinen. Paljon Onnea, Congratulations again, Ines & Lizzy! :) Videolta voi ihastella kaksikon menoa: https://youtu.be/1yw4yDuqtcU . Ringo (Evessin Atomium) toipuu pikkuhiljaa ja toivotaan, että toipuminen jatkuu samaan malliin. Kortisoni on kesän aikana lopetettu ja pikku-ukko näytti oikein pirteälle tavatessamme noin kuukausi sitten. Iita (Evessin Wafel) taas on toipilaana sitä kohdanneen tapaturman vuoksi, toivotaan, että Iita olisi pian jälleen iskussa, ennen tapaturmaansa Iita ehti mm. edustamaan hienosti Oulun NORD näyttelyssä, jossa se sai VARASERTin.

Mitäs muuta? Ingan ja Tanen kanssa heitettiin hieno kesälomareissu länsirannikolle ja saaristoon ja tuon reissun varrella tavattiin myös Ringo & Raipe perheineen, kiitos vielä, Riitta & Arto! Lisäksi pääsimme tapaamaan Pipsan (Evessin Sensei) perhettä ja hoitamaan Pipsaa ja Kamua viikonlopun ajan, samalla Inga tapasi äitinsä ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Pipsa matkusti vieroituksen jälkeen Belgiaan. Itse talkoilin intensiivisesti viime viikonlopun Kuopion KV-näyttelyssä, mukavaa vaihtelua normaalirutiineihin, vaikka Tollerimejän väliin jääminen päällekäisyyden vuoksi harmittikin. Tämän viikon lauantaina Tane ja muut Nocturne-sisarukset täyttävät yhdeksän vuotta, kuukausi sitten Belgia-penut taas täyttivät 3-vuotta. Kahden viikon kuluttua alkaa sorsastus, katsotaan, josko pikkuinen Ingakin pääsisi tosi toimien makuun, jos hyvin käy.

5.7.2019 Jälleen iloisia uutisia MEJÄilyn maailmasta, Sera (FI MVA FI NO SE & POHJ JVA TK1 TK2 RTK1 RTK2 Evessin Geisha) & Tarja taituroivat upeat pisteet (47p.) hienolla suorituksella "Ohjaajan luottamusta koiraan on upea seurata!" Keminmaalla. Paljon Onnea jälleen, olette te kyllä taitava parivaljakko! Meillä käännytään vähitellen Ingan juoksujen loppumetreille, juoksut alkoivat varsin sopivasti viimeisimmän mejäkokeen jälkeen. Juoksujen jälkeen päästään taas palaamaan normaaliin treenirytmiin ja suunnittelemaan loppukesän kuvioita. Heinäkuun aikana reissaamme hieman Suomessa ja pyritään matkan varrella tapaamaan myös kasvatteja omistajineen, jos mahdollista. Hyvää kesän jatkoa kaikille! :)

19.6.2019 Iloisia uutisia MEJÄ-rintamalta! Ingan kanssa osallistuttiin sunnuntaina Asikkalassa MEJÄ-kokeeseen, koepaikka saatiin napattua ns. äkkilähdöllä, eli perjantaina tuli Facebookin mejä-ryhmään tieto, että olisi tarjolla valmisjälki Asikkalassa ja koska se sopi paremmin kuin hyvin minun toipilasaikaani (jäljentekopäivä, opastus ja purku jäivät kokonaan pois), laitoin yhtään miettimättä vastauksen, että Ingan kanssa otamme tuon paikan ilomielin vastaan. Lauantai-iltana ajelin Ingan kanssa Hartolaan Linna-hotelliin yöksi ja siitä sunnuntaina koepaikalle. Kokeen puitteet olivat hienot ja järjestelyt kaikin puolin erittäin onnistuneet. Arvonnassa saimme päivän viimeisen jäljen, joten lämmintä oli luvassa viimeistään siinä vaiheessa helteistä sunnuntaita. Odotteluajan vietimmekin Ingan kanssa metsän varjossa autossa torkkuen ja välillä ojassa uiden (Inga). Inga oli jäljellä parhaan tuntuinen ikinä! Se meni jäljen päällä hyvällä imulla, merkitsi molemmat makaukset erinomaisesti ja otti kulmat tosi tarkasti, oli todella hienoa kulkea sen perässä ja jälki oli myös erinomaisesti maastoon sijoitettu ja tehty! Kaksi kertaa Ingan ote hieman herpaantui ja silloin ohjaajan piti hieman puuttua peliin. Ensimmäisen osuuden lopulla Inga pulahti jäljellä olleeseen vesiojaan, jossa puljasi antaumuksella ja jäi sinne "kellumaan". Minun piti kehotella sitä muutamaan otteeseen jatkamaan, koska tovin hiljaa odoteltuani laskin, että jos kolme minuuttia tulee täyteen, saamme hukan ja kuitenkin todennäköisesti olemme jäljen päällä! Kehotusten jälkeen Inga tarttui taas työhön hyvin, mutta "pienehkö" jännitys minulla jo ennätti mielessä käydä. Loppujälki meni jälleen todella hyvällä imulla, mutta aivan lopussa Inga meni aavistuksen sivuun ja onnistuimme jotenkin ohittamaan sorkan. Kun tie alkoi lähestyä, päättelin, että nyt on hienon työn jälkeen hukka lähellä, ellen tee mitään. Inga pysähtyi pienelle ojalle ennen tietä, jolloin annoin "Inga, jälki!" -kehotuksen ja niin vain Inga kääntyi, palasi vähän matkaa takaisin päin ja nuuhki pian isoa hirven sorkkaa, jonka nappasi myös kannettavaksi! :) Inga sai suuret kehut ja todellakin jouduin jännäämään tulosta niiden lukemiseen saakka, kun mietin, oliko kehotuksia ollut liikaa 1.-palkintoa ajatellen. Onneksi ei ollut ja olen todella tyytyväinen Ingan AVO1-tulokseen ja viikonlopun reissuumme ylipäätään! :)

Samana päivänä myös Julli (Evessin Kaskisavu) ja Arto mejäilivät Oulun seudulla erinomaisin tuloksin, sillä Jullin nimen eteen kirjoitetaan jatkossa FI JVA! Lämpimät ja sydämelliset onnittelut Julli, Arto ja koko perhe, hienoa työtä olette Jullin kanssa tehneet ja valionarvo on oikeutettu ja ansaittu, jatkossa onkin valiojuhlat tiedossa. :)

11.6.2019 Kasvatit ovat jälleen olleet ahkeria; Julli (Evessin Kaskisavu) ja Arto mejäilivät toisen VOI1-tuloksensa, Triple (Evessin Trappist) ja Auli puolestaan VOI2-tuloksen. Em. kaksikko jäljesti hieman aiemmin ensimmäisen VOI1-tuloksensa ja onpa plakkariin tullut rallystä RTK1-tunnuskin. Iita (Evessin Wafel) & Ansku kävivät näyttelystä EH:n, (arvostelu tosin poikkesi aika paljon Iitan aiemmista), loppukeväästä Iita taas oli PN2 ja sai varasertin. Sera (FI MVA FI NO SE & POHJ JVA TK1 TK2 RTK1 RTK2 Evessin Geisha) & Tarja jatkoivat pari viikkoa sitten varmaa työtään mejässä, VOI1-tulos tuli silloin hienoilla pisteillä. Paljon onnea kaikille osapuolille ja kiitos ahkeroinnista punaturkkiystäviemme kanssa lajien parissa!

7.4.2019 Ringolla 2,5 vuotta (Evessin Atomium)  diagnosoitiin hieman ennen maaliskuun puoliväliä SRMA (steroidiresponsiivinen meningiitti), joka on autoimmuunisairaus. Oireena olivat korkea kuume, niskajäykkyys, selän kipu, kortisonilla hyvä vaste oireisiin. Diagnoosi vahvistui likvor- ja nivelnestenäytteistä. Kiitos omistaja Riitalle nopeasta reagoinnista Ringon voinninmuutoksiin ja nyt toivotaan, että pikkupoika tulisi mahdollisimman hyvään kuntoon lääkityksen avulla! Alkutoipuminen on onneksi ollut lupaavaa ja kortisoniannosta on päästy pienentämään.

Ikävien terveysuutisten lisäksi on myös tullut iloisempia tulosuutisia, kun Triple (Evessin Trappist) ja Auli ovat käyneet rally-tokoilemassa, parivaljakolla on jo kaksi hyväksyttyä tulosta alokasluokasta, paljon onnea! :) Ingan kanssa kävimme eilen näyttelyssä, tuloksena tavoitteena ollut EH käyttöluokasta, erittäin mukava kehä- ja näyttelykäyntikokemus ylipäätään. :) Keskiviikkona 10.4. saavuttaa Japani-pentue veteraani-iän, lämpimät onnittelut näin hieman etukäteen varsin virtaville vetskuille! :)

6.2.2019 Käännymme vähitellen kevään suuntaan ja on jälleen aika aktivoitua myös treenien, harrastusten ja kotisivujen päivittämisen osa-alueilla. Vaikka nykyään iso osa kuulumisista tuleekin päivitettyä lähes reaaliajassa Facebookin tai Instagramin kautta, on näille kotisivupäivityksillekin edelleen oma sijansa. Pentuesuunnitelmia meillä ei ole, mutta monenmoista mukavaa on ohjelmassa sekä omien koirien harrastuksissa että myös hieman laajemmasta yhteisöllisestä näkökulmasta. Viikko sitten Inga pääsi esittäytymään Pohjois-Savon opiston eläinkouluttajalinjan opiskelijoille, kun kävimme esittelemässä heille tolleria rotuna, erittäin antoisa käynti meille ja toivottavasti myös opiskelijat saivat tarvitsemaansa lisätietoa rodustamme.

Ihanaa alkanutta uutta vuotta kaikille, pysytään kanavalla ja nautitaan rakkaiden punaturkkiemme (ja tietenkin myös muiden rotujen edustajien!) seurasta! :)

9.9.2018 Syksy etenee, nyt ollaan jo käännytty syyskuulle. Elokuun lopussa pääsimme vielä Ingan kanssa Kuhmoon  mejäilemään. Tällä kertaa koejäljellä oli paljon erilaista tapahtumaa, joten tuloksena AVO0, mutta samalla kuitenkin Ingan kokemus karttui ja saimme viikonlopun ajan nauttia Kuhmon hienoista maisemista ja hulvattomasta porukkahengestä, joten ehdottomasti kannatti ajella ja osallistua. :)

Belgia-pentueesta on tähän mennessä MH-kuvattu ja fiksuiksi & tasapainoisiksi tyypeiksi todettu 5/8 ja kun Lizzyn osin samoja ominaisuuksia testaavat belgialaisen social testin laskee mukaan, niin 6/8 on dokumentoitu tältä osin. NOU1-tulokset on 3/8 (näitä toivon tulevan jatkossa vielä lisää), mejässä ollaan hyvällä alulla (Triple siirtyi jo voittajaan ja Inga & Ilo seuraavat toivottavasti pian perässä), näyttelyissä kaikilla pennuista on jo EH tai ERI, lisäksi sertejä on saanut jo useampikin. Viimeksi eilen Andi (Evessin Tintin) kävi Nooran kanssa kehässä Porvoon kaikkien rotujen näyttelyssä saaden erinomaisen arvostelun tuomari Riitta Niemelältä, tuloksena KÄY ERI/2, paljon onnea Andi & Noora! Kiitokset kasvattien omistajille aktiivisuudesta sekä tietty pentueen molempien vanhempien omistajille hienoista jälkeläisistä! Tässä yhteydessä on pakko mainita, että viime talvena, kun Belgien lonkkatuloksia alkoi tulla, eräs minulle entuudestaan tuntematon henkilö kommentoi viestitse aivan toisen asian yhteydessä, että "ei tainnut olla oikein onnistunut pentue.." En tuossa vaiheessa pystynyt vastaamaan muuta kuin hämmästelemään kommenttia ja kirjoittamaan, että itse pystyn arvioimaan pentueen "onnistumista" kokonaisuutena vasta sitten, kun on enemmän tuloksia ja kokemuksia joukkiosta koossa. Nyt on jo jonkin verran tuloksia ja kokemuksia pennuista kaksivuotiaiksi saakka ja tässä vaiheessa tuntumani kääntyy plussalle. Tietenkin toivoisin, että lonkkanivelten osalta kirjaimet olisivat osalla hieman "kauniimmat", mutta jokainen kasvatti pärjää lonkkiensa kanssa (toivottavasti vielä vuosikausia) ongelmitta ja muilta osin minulla on pentueesta paljon positiivista sanottavaa. :) Tulevat kuukaudet ja vuodet tuovat arvokasta lisätietoa, joten arvioidaan jatkossa tarkemmin, mutta liian hätäisiin ja yksipuolisiin tulkintoihin ei koskaan kannattane lähteä. Aurinkoista syksyn jatkoa kaikille!

19.8.2018 Hienon hieno, upea elokuu! <3 Tulosrintamalla on tullut iloisia uutisia koko sydämen täydeltä: Elokuun alussa Triple (E. Trappist) sai Kuopion KR-näyttelyssä kolmannen sertinsä ja saman viikonlopun KV-näyttelyssä vara-cacibin, paljon onnea Auli & Triple! Kuun puolessavälissä osallistuvat Tollerimejään Virroilla Arto & Julli (E. Kaskisavu) ja minä Ingan kanssa. Arto ja Julli saivat hienosti ensimmäisestä VOI-startistaan ykköstuloksen, paljon onnea! Ingan kanssa saimme ensimmäisen AVO1-tuloksemme, voi miten iloinen ja ylpeä olin pikkusissin suorituksesta. :) Kaiken kaikkiaan viikonloppu Virroilla oli jälleen huikea, tolleriporukan mejähenki on huippuhyvä ja ikää tuli varmasti taas useita vuosia lisää kaiken sen naurun myötä. Suuri kiitos kaikille kanssamejäilijöille!

Päivän kotona levättyämme suuntasimme Ingan kanssa Suonenjoelle taipumuskokeeseen. Taipumuskoe sujui kokonaisuutena meiltä erittäin hyvin, Ingan vilkkaus ja koekokemattomuus näkyivät vielä siinä, että välillä piti käydä tutkimassa varis- ja myöhemmin myös kanikassia kesken tehtävän, mutta hienosti Inga tsemppasi ja onnellisuuden tunne oli ja on edelleen valtava, kun suoritusten jälkeen saimme NOU1 -tuloksen! Tästä on hyvä jatkaa treenejä eteenpäin. <3 Belgiassa Lizzy-sisko (E. Praline to Flaming Rockstars) on jatkanut hienoja agilitystarttejaan Ineksen kanssa, congratulations Ines & Lizzy! :) Kuvia elokuun kansiossa.

29.7.2018 Paljon on ennättänyt taas tapahtua muutamassa viikossa. Belgia-kasvateista on nyt kaikkien osalta luustotutkimukset tehty, viimeisimmäksi kuvattiin Ringon (E. Atomium) lonkat ja kyynärät tuloksin B/B, 0/0, myös selkä todettiin terveeksi. Andi-veli (E. Tintin) edusti hienosti Tollershown käyttöluokassa saaden mukavan ja kehitysvaiheen näköisen EH-arvostelun. Andi kävi Nooran kanssa myös konekarhutestissä, josta Andi suoriutui todella upeasti jopa karhukoirarotuihin verrattuna. :) Kolmas veljes, Triple (E. Trappist) puolestaan mejäili Aulin kanssa toisen AVO1 -tuloksen (48p.) ja näin ollen kaksikko suuntaakin kaksi mejästarttia AVOssa suoritettuaan jatkossa VOIttajaluokkaan, paljon onnea! Siskoista Ilo (E.Chocolat) mejäili kesäkuussa hienosti Annin kanssa AVO2 -tuloksen, joten jatkoa varmasti seuraa mejäilyn tiimoilta. Japani-kasvateista Sera (FI MVA FI NO SE & POHJ JVA TK1 TK2 RTK1 RTK2 Evessin Geisha) ja Tarja-omistaja ovat kauden aikana jatkaneet varmoja mejäsuorituksiaan ykköstuloksilla. Kiitos kaikille kasvattien omistajille aktiivisuudestanne jälleen kerran ja paljon onnea tuloksista!

Ingan (E. Spa) kanssa avasimme myös virallisen mejäuramme Kuhmossa, tuloksena niin ikään AVO2. :) Tane (E. Täysikuu) täyttää elokuussa kahdeksan vuotta ja kävi pienimuotoisessa terveystarkastuksessa. Tanen vointi todettiin hyväksi ja tutkimustulokset normaaleiksi, muutamia ilmaantuneita rasvapatteja seurataan, mutta muutoin Tane on hyvässä kunnossa. Heinäkuussa reissasimme Lapin ja Kainuun hienoissa maisemissa, kuvia reissusta sekä kuvakansion lopussa myös koirien koepöytäkirjoista heinäkuun kansiossa.

9.7.2018 Heinäkuu ei ole alkanut mitenkään hyvin, Ingan kanssa käytiin taipumuskokeessa, mutta toivottua NOU1 -tulosta vielä tullut. Jatkamme kuitenkin harjoituksia ja katsotaan, olisiko tulos meille vielä joku päivä kuitenkin mahdollinen. Näyttelystä Ingalle tuli laatuarvosana Hyvä, halusin käyttää sitä kertaalleen nuorten luokassa ja ehkä myös saada tuloksen, jolla voisi joskus olla käyttöä esimerkiksi jäljestysvalioitumisen yhteydessä, jos jäljestys alkaa sujua. Se tavoite on nyt saavutettu ja katsotaan, onko näyttelykäynneille tarvetta enää jatkossa. :) Ei niin superviikonlopun arvostelut löytyvät sivuston Tuloksia -osiosta. Muista kasvateista Caron (Evessin Kesäheinä) vointi on huonontunut Addisonin taudin pahenemisvaiheen vuoksi. Toivotaan Carolle vielä käännettä parempaan ja omistajaperheelle voimia Caron sairauden kanssa. <3

Huomenna täyttää Belgia-pentue kaksi vuotta. Pentueen teemalauluja voisi olla "Ei aina mee niin, kuin haaveiltiin..." tai "Aika entinen ei koskaan enää palaa...", mutta kaikesta huolimatta pentueessa on paljon hyviä ominaisuuksia ja ne tuovat toivottavasti jatkossakin jokainen paljon iloa omistajilleen. Paljon onnea siis Ilo, Inga, Dany, Iita, Andi, Lizzy, Triple ja Ringo ja päivän paistetta elämäänne! <3 Aurinkoista kesää kaikille!

6.6.2018 Hienoja hetkiä on koettu kasvattien tulosten kanssa, kun Triple (Evessin Trappist) ja Auli aloittivat mejä-uransa hienolla AVO1-tuloksella Outokummussa, suuret onnittelut! :) Seuraavana viikonloppuna Belgia-sisaruksista NOU1-tuloksen sai ensimmäisenä Andi (Evessin Tintin) Nooran ohjaamana ja seuraavana päivänä Ilo-sisko (Evessin Chocolat) sai niin ikään NOU1 -tuloksen Annin ohjaamana. Lämpimät onnittelut molemmille parivaljakoille ja kiitos aktiivisesta harrastamisesta kasvattien kanssa! Vanhemmista kasvateista puolestaan Sera (FI MVA FI NO SE & POHJ JVA TK1 TK2 RTK1 RTK2 Evessin Geisha) ja Tarja taituroivat hienolla jälkityöllä mejässä varman VOI1 -tuloksen (47 p.) Oulun seudulla järjestetyssä kokeessa. Paljon onnea, supertaitavat ja -lahjakkaat! :) Inga ja Triple ovat puolestaan saaneet hyvää oppia mm. nuorten koirien noutokurssilla, joka on juuri meneillään, harrastus- ja treenikausi ovat kokonaisuudessaan päässeet hyvin vauhtiin. Belgiassa asuvan Lizzyn (Evessin Praline to Flaming Rockstars) & Ineksen agilityosaaminen kehittyy myös jatkuvasti ja kisaura on alkanut lupaavasti, Lizzy kävi myös ensimmäisessä näyttelyssään saaden arvosanaksi erittäin hyvä (ZG).

Terveystuloksista uusimmat tulokset sai Iita, jonka lonkat ovat C/C ja kyynärät 0/1 ja vaikka jalostushaaveet tämän pentueen osalta ovatkin jo menneet kauan sitten, onnelliseksi tekee se, että noilla nivelillä Iita loikkii ja harrastaa kuitenkin pitkälle tulevaisuuteen. Ylihuomenna alkaa Tollerileiri, joka on meille ihmisille järjestyksessään nro 15, Tanelle nro 7 ja Ingalle nro 2. Nähdään Ähtärissä! :) Uusia kuvia koottu toukokuun kansioon ja lisää tulee jatkossa kesäkuun kansioon.

29.4.2018 Lisää terveystuloksia odotettavissa, kunhan Danyn (Evessin Dentelle), kuvaustulokset virallistuvat, silmät sillä todettiin jo terveiksi. Triple puolestaan suoritti tänään MH-kuvauksen oikein mukavalla kokonaisuudella, aiemmin taas sisaruksista Inga, Ilo ja Andi ovat käyneet niin ikään koiran ominaisuuksista kertovassa (mutta ainakin vielä epävirallisessa) SmartDog -testissä. Inga aloitti pari päivää sitten juoksunsa, muut siskot seuraavat luultavasti pian perässä (paitsi Iita, jolla oli juoksut helmikuussa). Lisäsin huhtikuun kuvakansioon kuvia, erityisen hienoja ovat Nooran ja Annin ottamat kuvat Novascotiannoutajat ry:n nuorten koirien koulutusviikonlopulta Oripäästä. :)

8.4.2018 Kevät etenee ja Evessejä onkin jo nähty starttaamassa Talvinomessa (Andi ja Ilo), Hankinomessa (Iita) ja Pirkan dameissa (Andi). Todella hyviä kokeenomaisiin olosuhteisiin totutusmahdollisuuksia nuorille koirille, tuosta on hyvä jatkaa treenejä, kiitos omistajille, kun viette junioreita eteenpäin! Virallisissa näyttelyissä kävi Triple, joka sai toisen sertinsä ja oli ROP Maija Lehtosen tuomaroimana, paljon onnea! :)

Terveystuloksia on tullut lisää, Ingan silmät peilattiin terveiksi, samoin veli Triple tutkittiin muilta osin terveeksi, mutta lonkkatulokset silläkin erittäin valitettavat D/C, toivottavasti lonkilla kuitenkin pärjätään useiden vuosien ajan. Kuvia kevättalvesta on taas koostettu Facebook-albumeihin, täältä löytyy muutamia maaliskuun kuvia.

8.3.2018 Vähitellen saamme Belgia-pentujen terveystuloksia, luustotutkimuksissa ovat käyneet nyt Inga, Lizzy Ilo ja Andi, lisäksi niiden silmät on myös jo peilattu.

Muilta osin tulokset ovat olleet oikein hyviä, mutta lonkkasaldo ei ole ollut parasta mahdollista luettavaa. Ingalla ja Ilolla lonkat todettiin D/D:ksi, Andilla tulokset olivat jo paremmat B/C ja Lizzyllä B/B (Lizzyn tutkimukset on tehty Belgiassa). Tietenkin pohdituttaa paljon, mikä on aiheuttanut heikkoja lonkkatuloksia tilanteessa, jossa lähtökohtaisesti niitä ei ollut odotettavissa. Todennäköisin syy on, ettei yhdistelmä vain ollut tässä mielessä sopiva toisilleen geneettisesti, mutta tätä emme tietenkään varmasti saa tietää. Ajatuksia herättävä asia itselleni oli se, että Ingan ja Ilon kuvat arvioitiin niiden toisessa kotimaassa virallista tulosta huomattavasti paremmiksi. Tähän ei ole oikein loogista selitystä, mutta toivon todella, että kuvia arvioidaan kansainvälisellä tasolla yhdenmukaisesti, koska erilaisen linjauksen ylläpitäminen saman rodun sisällä voi saada aikaan varsin epämiellyttäviä seurauksia sekä jalostusrintamalla että yksittäisten koirien terveydessä.

Pian käynnistyy kevään treenikausi ja sen myötä myös koekausi. Toivotaan, että Evessit pääsevät omistajineen mielekkäisiin tehtäviin kevään alkaessa kolkutella ovella. :)

25.2.2018 Vuosi päättyi surullisesti, kun jouduimme luopumaan Essistä, tuon asian työstämiseen menee aikaa useampi tovi. Muutoin odottelemme kevättä ja hieman lämpeneviä treenikelejä, jospa se elämä alkaa taas nostaa päätään sitten täälläkin suunnalla.

 

Uutisia vuosilta 2015-2017