EVESSIN KENNEL

Olen suorittanut kasvattajan peruskurssin vuonna 2007 ja FCI on myöntänyt minulle kasvattajanimen Evessin. Kasvattajan jatkokurssin olen suorittanut huhtikuussa 2009. Olen Suomen Kennelliiton, Suomen Noutajakoirajärjestön, Savon Nuuskut ry:n, Kainuun Noutajat ry:n sekä Novascotiannoutajat ry:n jäsen ja Novascotiannoutajat ry:n sitoumuskasvattaja. Harrastamiseen liittyen olen suorittanut myös kurssit koetoimitsija 1 ja 2 (toko), kehätoimitsijakurssi sekä metsästäjätutkinto. Vuosina 2013-2014 suoritin riista-alan osaaja tutkinnon Savon ammatti- ja aikuisopistossa ja vuosina 2018-2019 myös metsätalousyrittäjän tutkinnon samassa oppilaitoksessa. Ammatilliselta koulutukseltani olen sairaanhoitaja sekä sittemmin myös terveystieteiden maisteri. Harrastukseen liittyviä luottamustoimia ja erityistehtäviä ovat olleet mm. toimiminen Novascotiannoutajat ry:n näyttelytoimikunnassa, leiritoimikunnassa ja jalostustoimikunnassa. Savon Nuuskut ry:ssä olen toiminut tokotoimikunnassa ja peruskurssien sekä tokon alkeiskurssien kouluttajana. Muita harrastukseen liittyviä tehtäviä ovat olleet toimiminen Kuopion KV-näyttelyn näyttelytoimikunnassa, Savon Nuuskujen johtokunnan jäsenenä ja Savon Nuuskut ry:n sihteerinä. Omien koirieni kanssa harrastan aktiivisesti, koelajeina tutuiksi ovat tulleet nome, wt, mejä ja toko, myös näyttelyissä käymme koiriemme kanssa silloin tällöin. Muita harrastuslajeja ovat rallytoko, DOBO, metsästys sekä kutsuttaessa osallistumme haavakkohirvien jäljestykseen.

Meillä ei ole pentuesuunnitelmia, tieto päivitetty viimeksi 22.9.2021.

*****

Tietoa pennuista kiinnostuneille:

Tutustu ensin Novascotiannoutajat ry:n kotisivuilla olevan kuvaukseen rodusta sekä pennunosto-oppaaseen ja mieti, miksi juuri novascotiannoutaja on sopiva rotu sinulle. Novascotiannoutajien jalostuksen tavoiteohjelma on myös erinomainen tietopaketti ja ohjenuora rotua kasvattaville, mutta samalla sieltä löytyvät kaikki olennaiset tiedot myös rotuun perehtymistä aloittelevalle.

Jalostukseen pyrin käyttämään kaikin puolin terveitä koiria sekä vaalimaan novascotiannoutajan rodunomaista luonnetta, käyttöominaisuuksia  ja ulkomuotoa. Käyttörodun ollessa kyseessä haluan pennuille toiminnalliset kodit, joissa koiran kanssa harrastetaan (etusijalla rodunomaiset harrastukset) yhteiseksi iloksi ja koiran psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi.

Evessin pennut kasvavat kotioloissa ja saavat ennen luovutusta opetella elämää myös vieraiden ihmisten ja muiden koirien kanssa. Pennut tutustuvat riistaan jo pentulaatikossa. Pennuilla on mahdollisuus liikkua kotonamme vapaasti, myös ulkoiluun on mahdollisuus. Pennut luovutetaan kahdeksanviikkoisina, eläinlääkärin tarkastamina ja mikrosirulla tunnistusmerkittyinä. Annan pentujen uusille omistajille Tolleri-Infon sekä kattavan hoito-ohjeen, joka sisältää mm. ruokinta- ja hoito-ohjeita. Lisäksi liitän pennun ostajat Novascotiannoutajat ry:n jäseniksi kuluvalle vuodelle, mikäli ostaja ei ole jo ennestään yhdistyksen jäsen.

Haluan tavata mahdolliset pentujen omistajat hyvissä ajoin ennen pentujen syntymää, koska molemminpuolisen luottamuksen ja hyvän yhteistyösuhteen syntyminen on tärkeää jo alkuvaiheessa. Samalla vierailijat saavat tutustua koiriimme ja voimme keskustella rotuun ja pennun hankkimiseen liittyvistä asioista monipuolisemmin kuin puhelimessa tai sähköpostitse. Mahdollisuuksien mukaan järjestämme myös tilaisuuden päästä seuraamaan esimerkiksi noutotreenejä tai muita novascotiannoutajan kanssa harrastettavien lajien harjoituksia. Pentujen omistajiksi valitsen henkilöt, jotka osaavat perustella, miksi ovat kiinnostuneita ko. yhdistelmästä ja jotka sitoutuvat rodunomaisiin harrastuksiin (noutolajit, metsästys) sekä kokonaisvaltaiseen huolehtimiseen koiran hyvinvoinnista.

Toivon että pennun omistajat pitävät minuun aktiivisesti yhteyttä ja ajan tasalla kasvatin kuulumisissa koko sen eliniän. Järjestän kasvattitapaamisia, jotka toteutetaan jonkin teeman merkeissä (esim. noutolajit, mejä, perushallinta). Autan myös tarvittaessa kasvattien näyttelyihin valmistautumisessa ja koulutusasioissa. Kasvattini tulee käyttää PEVISA-tutkimuksissa noin 1,5-2 vuotiaana.

Jos kiinnostuit Evessin tollereista, ota rohkeasti yhteyttä, niin keskustellaan lisää!

Kati Häyrinen, kati_hayrinen(a)hotmail.com

*****